De Balans

Het is oudjaarsdag en dan maak ik tegen beter weten in de balans op. Morgen zijn er net zoveel hersenspinsels als vandaag, maar om deze hersenspinsels in het gareel te krijgen en eventueel te houden, is het handig om te memoriseren (en ik geef toe: te dramatiseren).

2018 was niet groots en meeslepend. 2018 was redelijk gewoon te noemen, zelfs. Uiteraard met hier en daar uitschieters naar pieken en dalen.

Ik heb gelachen, ben niet begonnen met roken, ik laat heul veul vet achter in 2018 en alhoewel ik soms doodop was, ben ik niet een keer echt ziek geweest. Ik heb ontdekt dat ik echt kan ontspannen door een flink eind te wandelen. En dat dit ook nog eens heel leuk te combineren valt met sociale contacten en waardevolle gesprekken.

Daarnaast waren er ook dieptepunten in 2018. Dat ene telefoontje waarin ze vertelden dat ze vreesden voor het leven van mijn dochter (gelukkig kwam het goed) en waardoor ik bij elke snottebel wat onbezorgder ben geworden. Ik werd ook met mijn neus op de keiharde feiten gedrukt door zieke kinderen en kinderen die abrupt uit het leven werden gerukt. De kwetsbaarheid werd tastbaar.

Ook heb ik de doelstellingen voor 2018 wat bij moeten schaven: ik heb geen balans tussen alle ballen die ik in de lucht houd gevonden. Ik heb nog geen boek geschreven. Ik ben niet socialer geworden, ik heb niet meer aandacht voor mijn kinderen gehad, ik heb niet meer aandacht voor manlief gehad, ik heb soms mijn werk afgeraffeld of niet afgekregen en ik sla nog steeds op tilt als er verandering optreedt in het ritme van alledag. 

De opbrengsten van dit jaar neem ik mee naar 2019. De doelstellingen die nog steeds visieloos in mijn hersenspinsels dwarrelen maak ik in 2019 concreet, social media moet niet meer de tijdvreter zijn en voor werk zou ik vaste tijden moeten vaststellen.

Ik ben niet SWOT of SMART maar voor 2019 wil ik mezelf meer lucht geven en mentaal en fysiek flexibeler worden. Dat betekent concreet: wandelen, vaste ritmes doorbreken, niet afwachten of de deurbel gaat maar zelf ergens aanbellen en vooral niet naar het groenere gras bij social mediavrienden kijken. Want het enige dat daar groener van wordt, ben ik,… van jaloezie.

Ik wens iedereen een goed 2019!! En hoe dat ‘goed’ ingevuld wordt, dat zien we wel weer op oudejaarsdag 2019.

  • NB. 
  • Mocht je willen aanbellen, dan graag!
  • Mocht je een tekst van mij nodig hebben, dan graag!
  • Mocht je met mij willen wandelen, dan graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *