Slaktarium

De laatste week ontbijt ik met slakken.

Ik voel me niet opeens een godin in Frankrijk die haar proteïnerijke escargots oppeuzelt voor een gezonde start van de dag. Het is ook niet zo dat ik mijn eigen ontbijt in de achtertuin bij elkaar probeer te harken. We hebben gewoon een glazen pot met heel veel (slijmerige, levende) slakken op tafel staan.

Die pot gaat waar ik ga. Dat komt doordat ik doorgaans de maaltijden met mijn peuter nuttig en hij eet niet meer als hij geen uitzicht heeft op zijn nieuwe vrienden.

Bij ons thuis wordt de tuin onder handen genomen. Manlief vond het een mooi moment om onze eigen kinderboerderij nieuw leven in te blazen. Het kippenhoekje werd ‘all over’ van gaas voorzien en de oude grasmat werd daar overheen uitgerold. Het oude konijnenhok werd opgelapt, in de dierenhoek getakeld en voorzien van twee nieuwe bewoners. Onze enig overgebleven (overlevende) kip kreeg er zonder moeite van haar kant vijf nieuwe vriendinnen bij. Twee van die nieuwe kippen zijn zo tam dat ze bijna bij je op schoot gaan zitten als je het hok in stapt. We hebben het mooi voor elkaar.

Vol trots zetten we onze peuter in de nieuwe dierenhoek. Manlief en ik staan verwachtingsvol te kijken naar de komende reactie,…

‘Wauuuuuwwwwww’
(vertedering maakt plaats voor zo’n achterlijke grijns)

‘Kijijijijijk,…..’
(we barsten uit onze voegen)

‘Een sssslllaaaaaaaaaaakkkkkkk’
(dompertje)

Dus manlief en ik hebben harige en verenrijke nieuwe vrienden. Peuter heeft er wat slijmerige maatjes bij. En die zitten binnen. In een glazen pot. Anders kan peuter niet gezellig met ze kletsen. En kunnen ze niet samen televisiekijken.

Manlief en ik hebben onze nieuwe dieren slechts nog bijnamen gegeven, maar zoonlief gaat los op echte namen. Hij blijkt dol op alliteratie te zijn: Sloompieslak, Slakkieslak, Slokjeslak en Sletjeslak,…

En elke ochtend als ik mijn koffie zet, een vers eitje haal en van mijn ontbijtje wil gaan genieten, dan worden naast mij alle slakken een voor een wakker gemaakt.

‘Goeiemorgen Slokkie, goeiemorgen Sloompie, goeiemorgen Sletje,…’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *