Vakantie – deel 2

De meivakantie is inmiddels al een paar dagen oud. Ik ben het dubbele aantal dagen ouder. Vooraf werd mij (gelukkig) vaak een prettige vakantie gewenst, maar tegenwoordig staat dat gelijk aan dat je mij een prettige workout met drie personal trainers wenst.

Ik verheug mij wel elke keer op vakantie. Dat komt omdat mijn onderbewustzijn dan tegen beter weten in signalen van aankomende ontspannenheid, afvinken van todolijsten, vrijheid, uitslapen en dat soort gekkigheid doorstuurt.

In werkelijkheid begonnen we op Koningsdag: zo rond etens- en middagslaapjestijd begonnen de dorpse festiviteiten. Na de aubade (kleuter zong nu wel mee), bloemschikken (peuters droegen voor het eerst bij) en het ballon oplaten (iedereen liet los) raceten we naar het dorpspleintje om zo snel mogelijk aan eten te komen. Alhoewel; eerst even op het springkussen. Oh, even kletsen met die en die, peuters willen los, dansen, ieder een andere kant op lopen, man houdt kleuter in de gaten, we veroveren ternauwernood een halve biertafel en manlief haalt eten. Peuterdochter valt op de valreep. Nou ja, niet op de valreep maar met haar gezichtje op de punt van de houten bank. De driekleur onder haar oog kleurde al snel net zo mooi als het geschminkte vlaggetje op haar andere wangetje. Ik denk dat het tegen Bevrijdingsdag wel geloofwaardig geel is dat we kunnen spreken van het vuur van de fakkel.

Zaterdag is een ‘we doen lekker niks’-dag, wat inhoudt dat ik de hele dag achter mijn personal trainertjes aanloop en ik daarbij de ‘buk-buikschuifonderdebank-sta-op-struikelovereenkind-loopnaardekast’-oefeningen een paar honderd keer doe. Het weer werkt ook niet mee, ik kijk de hele dag naar de ongeklaarde klussen en ik voel mij wat gevangen in huis.

Vandaag is ook de dag dat de lieve peutertjes in de ‘terrible twos times two’ -modus zijn geschoten. Ze gaan geen enkele uitdaging uit de weg en ze kietelen aan al mijn grenzen. Kleuterzoon wil laten zien dat hij daar ook nog heel goed in is, dus hij probeert de boventoon te voeren onder luid gezang van het zelf gecomponeerde ‘piemellied’.

Elke dag verzin ik een uitvlucht (ik noem dat ‘uitstapje’ in het bijzijn van normale en geduldige ouders).  Zaterdagavond is mijn ‘wandelavond’, suffer kan het niet klinken, maar ik beweeg in goed gezelschap, klets, zie natuur en vooral geen kinderen.

Zondag was de uitvlucht niet zomaar verzonnen. Gelukkig begon er om vier uur ’s middags nog een kinderfilm. Ik heb snel kleuter ingeladen, man achtergelaten met de puberpeutertjes, kaartjes en een hele grote bak popcorn besteld en genoten van een film die ik zelf nog leuker vond dan kleuterlief.

Maandag is een helse workout! Vluchten was ook niet mogelijk. ’s Avonds heb ik heerlijk de hond uitgelaten. Dat dit ooit nog het hoogtepunt van de dag zou worden,…

Op dinsdag zijn de kinderen naar het kinderdagverblijf. Even rust voor mijn lijf en vooral voor mijn humeur. Maar wat jeukt daar? Oh ja, het is dat schuldgevoel dat knabbelt aan mijn geweten. Omdat ik een zwaar gemoed krijg als ik te veel geniet op een kinderloze dag, ga ik als een gek de zolder en andere kamers opruimen. Vooral dingen van de longlist afvinken.

Manlief zwaait een paar keer vrolijk zijn ‘ik-ben-werken-zwaaitje’. Ik vermoed wel dat ie doorheeft dat ik het best een beetje zwaar vind (wellicht doordat ik elke kans benut om met de hond te gaan wandelen) dus hij geeft aan wel wat vrij te kunnen nemen. Ik weet niet hoe snel ik een uitvluchtje moet verzinnen.

Op woensdag gaan we naar een restaurant waar allerlei binnen- en buitenactiviteiten zijn. Het is niet druk, wat betekent dat wij al onze kinderen (dat is even wennen) los kunnen laten in het binnenspeelparkje en dat wij gewoon warme koffie kunnen drinken en kunnen blijven zitten van de eerste tot en met de laatste slok. Ik ben verbaasd en besluit meteen hier elke vrije ochtend naar toe te gaan: koffie, wifi, kids happy,…

Het weerbericht voor de rest van de vakantie ziet er een stuk vrolijker uit en een outdoor bootcamp is humeurtechnisch veel beter dan een workout binnenskamers.

Ik zie het steeds zonniger in!

Prettige workout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *